marți, 16 septembrie 2008

Se poate si in trei?

Titlul are strict conotatii politice!
PSD-ul vede foarte posibila o alinta cu PNL ,dar grupuri din interior doresc cu orice pret intrarea la guvernare chiar si cu PD-L fiindca patru ani de opozitie este prea mult pentru pentru un partid odata vesnic conducator(vezi ziarele nationale din ultimile zile -Posibila sacrificare a lui Geoana de dragul puterii).
PD-L cu sau fara L din dorinta de a nu fi izolat cocheteaza acum cu toata lumea . Au realizat ca de fapt iubesc liberalii in special pe Mihai Rasvan Ungureanu pe care il vad imaginea idilei de acum 4 ani numita Alianta DA si chiar potential prim-ministru de compromis. De asemenea de ceva timp Base numai ca nu are nimic cu liberalii dar nici cu PSD-istii . De asemenea intre PSD si PD exista o idila mai veche decat cea a alintei DA cea a FSN-ului asa ca nostalgici au ce visa acum.
PNL-ul clar are o pozitie ceva mai noncombat cu PSD-ul .De asemenea relaxarea relatiilor premier presedinte poate da nastere la interpretari .
Vazand toate aste ma intreb este posibil un guvern de uniune nationala(PNL+PDL+PSD) cu un premier tehnocrat? Acest lucru ar satisface aspiratiile celor trei partide de a se afla la putere si ar avea un mare castigator Presedintele Basescu .O relativa acalmie ce ar permite declansarea furtunii din capul marinarului lucru deloc fericit pentru romani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu