luni, 12 octombrie 2009

Eliminarea listerelor suplimentare ..realizabila daca PSD-ul nu vrea sa fure

Am aflat ca in parlament se duc tratative pentru eliminarea listelor electorale suplimentare. Nu vad ce obiectii ar avea Baselu' dupa ce el a fost ales in decembrie 2004 in urma interzicerii acestor liste in turul doi al alegerilor prezidentiale ca urmare a campaniei sustinute dupa turul 1 intitulata "Nu pot ei fura cat poti tu vota"..cum se intoarce roata.
PNL-istii vor sa treaca Legea privind alegerile prezidentiale din 2009 cu prevederea eliminarii listelor suplimentare ,liste aducatoare de turism electoral si frauda portocalie.Pentru realizarea acestui demers au nevoie de voturile PSD-ului ,partid ce s-a convins de "binefacerile" listelor suplimentare la ultimile alegeri europarlamentare, cand s-au intrecut cu pdl-istii in plimbat electori mon cher(pe timpul acela erau la guvernare).
Daca PSD-ul va accepta sa sustina demersul PNL ,prin care se anuleaza posibilitatea existentei turismului electoral si a votului multiplu ,faimoase metode de fraudare de altfel ,inseamna ca nu va dorii sa faca la randul lui frauda .
De ce ar dorii PSD sa fraudeze? Pentru a se asigura in mare parte de prezenta domnului (vb lui nea Nelu) Geoana in finala prezidentiala plus ca a dovedit la locale ca stapaneste tainele folosirii masinariei listelor suplimentare.
De ce ar fi normal sa nu doreasca utilizarea listelor suplimentare? Pentru ca romanii sa aibe niste alegeri normale fara frauda care ar insemna sfarsitul lui Base'.
Daca se va vota cu liste suplimentare concluzia este una singura nu numai PD-L va incerca fraudarea prin turism electoral ci si PSD-ul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu