luni, 3 martie 2008

Astenii de primavara I - taxa auto , Ţuţuianu la ţărănişti

Taxa auto ,noi si bulgăraşii
Taxa auto este fara îndoială cea mai bună temă din care să scoţi voturi pe baza demagogiei şi a populismului. Ecuaţia prin care se doreşte atragerea de noi voturi de catre partidul populist prezidential este NU TAXA+PD-L+Realitatea TV =LOVE. Argumentul cel mai simplu este acela cu capra vecinului ....cum că bulgarii nu o au şi noi o avem. Nu se intreabă nimeni dacă bulgarii produc vreo maşina deci nu au ce industrie auto proteja, în schimb la noi se câştigă bine de pe urma Daciei Renalt (inchiderea ei ar fi o catastrofă ) ,Ford şi Mercedes vor să vină şi ei pe tărâmuri româneşti deci e normal să avem o politică protecţionistă . Tot bulgarii sunt aceia care acum patru ani se asemănau cu noi iar acum au salariu minim de 60 euro adică vreo 2,2 milioane lei (pe stil vechi) iar noi 5 milioane adică mai mult decât dublu ---nu prea e plăcut să fi bulgar chiar dacă nu ai taxa auto. Credeţi că în mod normal o guvernare populistă ar fi introdus această taxă? Probabil că nu ,ca să nu piardă electorat cu preţul unui derapaj economic .De ce liberalii o introduc cu riscul pierderii de voturi ? Pentru ca sa asigure protecţionism şi echilibru bugetar deci stabilitate economică .Cât ne-ar costa un derapaj economic în acest moment ?....mai mult decât o taxa auto....
Ţuţuianu la ţărănişti
Am asistat zilele trecute la un lucru pe care nu l-aş fi crezut acum patru ani Tutuianu la PNTCD. Cine este câştigătorul? Clar PNŢCD-ul partid aflat in moarte clinica de vreo 7 ani ,cu încercări nereuşite de resuscitare(..o spun cu regret , in adolescenta am fost un inflacarat sustinator al acestui partid) dar care la Călăraşi are o organizatie ce reprezintă un actor important pe scena politica locală .Cine este perdantul? Probabil PSD-ul fiindca Tutuianu va rupe clar din voturile acestora.
Importanta acestei mişcari în rezultatul localelor? Părerea mea este că nu poate sa mai existe vreo miscare politică care să schimbe deznodământul (de altfel fericit din punctul meu de vedere), câştigarea unui nou mandat de catre Nicolae Dragu .Lupta se va da însă pentru fotoliile de consilieri ...şi va fi probabil una spectaculoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu